سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سزا نباشد آنکه دانشمند نیست، خوشبخت شمرده شود و آنکه مهربان نیست، ستوده به شمارآید . [امام صادق علیه السلام]

منجلی

                                                                    از ترس ماست را به کیسه ریختند...!
چندی پیش  دکتر احمدی نژاد در دانشگاه علم وصنعت سخنرانی‌ کردند که در آن اشاراتی به سر و سامان دادن به وضعیت دانشگاه آزاد و ایجاد نظم در آن! کردند که ظاهرا به مذاق برخی افراد خوش نیامد و سبب آن شد که باز هم طبق معمول برای تهییج و ملتهب کردن فضای جامعه به نفع خود دست به برخی اقدامات خنده دار و ابلهانه بزنند که در واقع به گواه دوستانشان نیز حرکتی مضحک برای کم اثر نمودن صحبت های رئیس‌جمهور بود.
دانشگاه آزاد  در حالی دست به برپایی  نمایشگاه ربع قرن دستاوردهای خود – یا همان 25 سال اجحاف به دانشجو و علم – زد که به گواه همه فقط در بعد کمی موفق بوده و در بعد کیفیت به شدت با نقائص عمده ای روبروست. اشکالاتی که به طور مختصر به گوشه ای از آن اشاره خواهد شد.
نکته جالب در برپایی این نمایشگاه این بود که بازدید از نمایشگاه برای دانشجویان ممنوع بود! و نکته دیگر سوء استفاده از تمثال حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در بنرهای تبلیغاتی این نمایشگاه بود؛ دو بزرگواری که قطعا با مسیری که دانشگاه آزاد اکنون طی می کند - حداقل - به طور کامل موافق نیستند و شاید راضی به این سوءاستفاده نبودند.
اما مواردی مختصر از اشکالات اشاره شده در بالا:
1- عدم تناسب امکانات تخصیص داده شده به دانشجو با شهریه‌ی هنگفتی که هر ترم از دانشجو اخذ می‌شود و تخصیص آن به امور غیر علمی!!! (یافتن این امور را به عنوان تمرین به عهده خواننده می گذاریم!)
2- نامناسب بودن برخی اساتید به علت کم تجربگی و بی میلی به فعالیت به دلیل حقوق نامناسب
3- کیفیت پایین غذا و صف های طولانی و زمان هایی که در این میان تلف می شود(چیزی که اصلا اهمیت ندارد!) و اعتراض هایی که به جایی نمی رسد...
4- افزایش بی رویه شهریه در هر سال بدون بهبود وضعیت موجود ( باز هم دلیلش را شما بیابید!)
5- به دلیل بی اهمیتی به مقوله فرهنگ و بحث هویت آنچه در این دانشگاه دنبال نمی شود علم آموزی و پژوهش است و گویا به قول برخی این دانشگاه برای برخی افراد بنگاه اقتصادی برای صرف در امور سیاسی برخی احزاب ایجاد کرده که با وضعیت موجود باید فریاد وااسفا برای وضعیت علمی این دانشگاه و کشور در آینده نزدیک و هم اکنون سر داد.
6- سوءمدیریت، کمبود امکانات، عدم برخورداری از استانداردهای حداقلی و ... از مسائلی است که به نظر می رسد راه این دانشگاه را چنین شتابان! به ترکستان ختم کند!
7- مشکلات موجود در بحث آموزش و عدم اطلاع رسانی شفاف، به موقع و کامل به دانشجو از قبیل مسائل مربوط به انتخاب واحد ـ گفتنی است که تا دو ترم پیش انتخاب واحد بسیاری از واحدهای دانشگاهی به صورت دستی و فقط از طریق حضور در دانشگاه میسر بود که این وضعیت هنوز هم در بسیاری از واحدهای این دانشگاه قابل مشاهده است – مشکلات مربوط به حذف و اضافه مثل عدم امکان تغییر کد ( بنازم به این همه حق انتخاب برای دانشجو!)و...
8- عدم پاسخگویی مناسب و در شان دانشجو ( انجام وظیفه فقط در حد رفع تکلیف)، عدم احترام به شخصیت دانشجو و ... ؛ به طوری که آقای جاسبی در پاسخ به اعتراضات چند سال پیش دانشجویان هنر مبنی بر افزاایش فوق بی رویه ! شهریه‌شان بدون عذرخواهی از اشتباه پیش آمده گفت: ما خودمان اشتباهی کردیم و خود نیز پی به آن بردیم و خود نیز در جهت رفع آن بر خواهیم آمد! این سخن بدان معناست ( تنها معنایی که به ذهن بنده متبادر می‌شود) که جناب دانشجو تمام اعتراضات شما بیهوده است و ما به آن کاری نداریم!!!!!
9- پذیرش دانشجو بیش از ظرفیت های موجود به طوری که فقط در یکی از واحدهای آن ( دانشکده فنی تهران جنوب) بیش لز 17000 دانشجو وجود دارد در حالی که سرانه فضای موجود اصلا تناسبی با تعداد دانشجو نیست و گاهی اوقات برخی کلاس ها به حد انفجار! می رسد و لازم به انتقال صندلی از کلاس های مجاور ( و گاهی جستجوی کلاس به کلاس در پی صندلی!) می شود تا بتوان خود را به زحمت در کلاس جا کرد، که این امر این دانشکده را مفتخر به لقب بزرگترین دانشکده فنی کشور! کرده است.
10-  با تمام اوصاف فوق اضافه کنید  وضعیت کتابخانه را که بسیار کوچک و دارای مخزنی با تعداد محدود کتاب و فضای مطالعه بسیار بسیار کوچک که اصلا کفاف تعداد دانشجویان را نمی دهد و وضعیت نابسامان نمازخانه را که با وجود تعداد زیاد نمازگزار بسیاری مواقع باید جور آمفی تئاتر فوق العاده کوچک دانشکده را بکشد و فضای استراحت و نماز را را از دانشجو برباید.
11- با تمام اوصاف فوق متاسفانه به دلایل نامعلوم ؟! هر بار که زمزمه هایی مبنی بر تحقیق و تفحص از دانشگاه پیش می آید برخی در تریبون نمازجمعه و بسیاری افراد که منافع خود را در خطر می‌بینند به تکاپو می‌افتند و به هوچی ‌گری پر داخته به طوری که رئیس جمهور در این باره می‌گوید: « ... ولی آنقدر به ما فشار آوردند که به ما گفتند شرایط کشور حساس است  و فعلا در مورد ایجاد تغییراتی در اساسنامه دانشگاه آزاد و ضابطه مند کردن آن صبر کنید و دست نگه دارید چون اینها در شرایط حساس کشور بحران درست می کنند و دلشان برای مملکت نمی سوزد.» و باز هم مسکوت ماندن طرح بررسی وضعیت دانشگاه آزاد...
12- ایجاد جو خفقان و جلوگیری از مطرح شدن عقاید مخالف دانشگاه آزاد و صاحبان آن ؛ به طوری که در فضای دانشگاهی که فضای گفتگو و شنیدن عقاید مختلف است سخنرانان باید از متصدی امور فرهنگی دانشگاه (دفتر فرهنگ – شما بخوانید ضد فرهنگ-) که مع الا سف به وظایف محوله خود هم به طور کامل نمی پردازد و معلوم نیست اصلا صلاحیت این کار را دارد یا خیر مجوز سخنرانی کسب کنند ـ تا مبادا بر ضد منافع دانشگاه و دار‌و دسته هم حزبی آنان صحبتی کنند‌- که در صورت عدم مطابقت با عقائد صاحبان دانشگاه به آنان مجال سخنرانی و عرصه‌ای برای گفتگو داده نمی شود و از ورود آنها ممانعت به عمل می آید.
13- به قول رییس جمهور ما هم از مدیریت بیست و چند ساله (ربع قرنی!) تعجب می کنیم؛ مدیریتی که بر آن تکیه زده و عرصه را به دیگران وا نمی نهد تا شاید مدیریتی نو بتواند درآن تغییراتی ایجاد کند حتی  تاب هیچ سخن مخالفی را هم نمی آورد و به شدت به مقابله با آن از راه های مجاز و غیرمجاز می پردازد.
در پایان باید به این نکته اذعان داشت که گرچه نکات فوق بیشتر مربوط به یکی از واحدهای این دانشگاه (دانشکده فنی تهران جنوب) است ولی طبق اطلاعات موجود وضعیت مشروحه فوق وضعیت اکثر واحدهای این دانشگاه با کمی فراز و نشیب و در برخی مواقع  بسیار بدتر است که جای بسی نگرانی برای وضعیت روانی دانشجو و وضعیت علمی کشور است.
در پایان امیدواریم مسئلان کشور هر چه سرع‌تر به وضعیت این دانشگاه هم رسیدگی کنند...




ع.ر.ه ::: یکشنبه 86/9/4::: ساعت 1:5 عصر

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 1


بازدید دیروز: 4


کل بازدید :10308
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
ع.ر.ه
ححررفف ددلل
 
>>فهرست موضوعی یادداشت ها<<<
 
>>آرشیو شده ها<<
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<